Blog

Güneş Paneli Temizleme Makinası

https://www.youtube.com/watch?v=rCP8HH6gs84

Güneş Paneli Temizleme Makinası

Güneş paneli temizlenirken birçok sorun ile karşılaşılmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve kaliteli temizleme işlemi sunmak amacıyla güneş paneli temizleme makinası tasarlanmıştır. Tasarlanan ISolar güneş paneli temizleme makinası çeşitli özellikleri ile kaliteli panel temizlik hizmetini sunmaktadır.

Temizleme makinasının güneş paneline zarar vermemesi en önemli özelliğidir. Bunun yanına sıcak-soğuk su ile kullanımı, kir seviyesine göre güç ayarı yapılabilen, fotovoltaik panellerde özel olarak üretilmiş deterjan ve kimyasallar ile birlikte kullanılması temizleme makinasını panel temizliğinde vazgeçilmez bir ekipman haline getirmektedir.
Güneş paneli temizleme işleminde kullanılan suyun sıcak olması çalışma basıncını düşürür ve kullanılan deterjan miktarı azalır. Diğer tarafta sıcak su kullanılması yaklaşık %35 oranında zaman tasarrufu sağlar ve daha iyi temizlik sonuçları doğurur.
Temizleme makinasında bulunan filtreleme ve su saflaştırma özelliği sayesinde kullanılan su filtreleniyor, saflaştırılıyor ve panele zarar vermeyecek hale getiriliyor.

Güneş Paneli Temizliğinde en doğru adres
Solar Temizlik!

TEKLİF AL ! 0+Memnun Müşteri 0M +Temizlenen Panel 0Yıl Deneyim 0+Kahve

Fotovoltaik Güneş Panelleri Hangi Sıklıkla Temizlenmelidir

Güneş Paneli Temizleme Nasıl Yapılır?

Güneş Enerjisi Santrallerinde kullanılan güneş panellerinin bulunduğu konum ve çevre koşulları bakımından temizleme sıklık derecesi değişkenlik göstermektedir.

Güneşe dayalı elektrik üretim santralinizin yakınında bulunan kum, demir, çelik gibi aşırı tozlanma yaratabilecek fabrika veya endüstriyel tesislerin bulunması santralinizin temizlenmesi için sıklık derecenizde artış gösterecektir. 

Periyodik bir temizlik düzeni nasıl olmalıdır diyecek olursak fabrika vb tesis bulunan, panellerde ağır tozlanma yaratabilecek bölgelerde sıklık derecesi; 1/4(3 ayda bir) iken, diğer koşullarda ise sıklık derecesi 1/2 (6ayda bir) şeklinde yaptırılmasını önermekteyiz.

Güneş Paneli Temizliğinde en doğru adres
Solar Temizlik!

TEKLİF AL ! 0+Memnun Müşteri 0M +Temizlenen Panel 0Yıl Deneyim 0+Kahve

Güneş Paneli Temizleme Nasıl Yapılır

Güneş Paneli Temizleme Nasıl Yapılır?

Güneş santrallerinde yer alan güneş paneli temizleme işleminde maksimum verimlilik için ultra de iyonize saf su kullanılmalıdır. Dairesel titreşimsiz panel yüzeyine en uygun fırçalar ile güneş panelleri dikkatlice yıkanmalıdır. Ayrıca güneş panelinin bakımı ihmal edilmemelidir. Fotovoltaik sistemlerde amaç verimliliği maksimum tutup, bakım ve hasar maliyetini en aza indirmektir.

Solar santralinizdeki güneş panellerin temizliği düzenli periyotlarla yapılmalıdır. Temizleme sıklığı santralin kurulu olduğu çevre koşullarına göre değişiklik gösterebilir.  Santral yakınlarında bir besi tesisi, endüstriyel bir tesis ve fabrika gibi atıklarının çevreye atılması gibi durumlar varsa güneş panellerinizin daha sık temizlenmesini solartemizlik.com olarak öneriyoruz. 

Fotovoltaik güneş paneli temizleme işlemi ile santralinizin verimini maksimum seviyede tutarak santralinizin geri ödeme süresini azaltabilirsiniz.

Güneş Paneli Temizliğinde en doğru adres
Solar Temizlik!

TEKLİF AL ! 0+Memnun Müşteri 0M +Temizlenen Panel 0Yıl Deneyim 0+Kahve

Güneş Enerjisi Temizleme

Güneş Enerjisi Temizleme

Güneş Enerjisi Temizleme verimliliğinizi ve buna bağlı olarak da kazancınızı arttıran bir uygulamadır. Fotovoltaik paneller güneş ışınlarının elektron koparma etkisiyle çalışırlar. Panel yüzeyinde oluşan leke, kir ve tozlar yüzeyin gerekli miktarda güneş ışını almamasına neden olur. Bir süre sonra bu olay güneş enerjisi panelinin verimini ciddi oranda düşürmektedir. Panel yüzeyi zaman içerisinde kirle kaplandığında ise güneş enerjisi paneli işlevsiz hale gelebilir.

İşlevsiz hale gelen panelde bir süre sonra üzerindeki kirliliğin etkisiyle deformasyona uğrayarak kalıcı hasar oluşur. Bu durumda panelin değişmesi gerekir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için düzenli periyotlarda panel temizliği yapılmalıdır.

Panel temizleme işlemi yapılırken kullanılan su, panelde oluşabilecek korozyon tehlikesi bakımından önem arz etmektedir. Yağmur, panel üzerinde izler bırakarak güneş panellerini olumsuz etkilerken musluk ve kuyu suyu ise içerisinde bulunan çok küçük parçacıklar, partiküller nedeniyle panele zarar vermektedir. Panel temizlemede kullanılacak su filtrelerden geçirilmelidir. Temizleme sırasında yüksek basınçlı su kullanılması panellere zarar verebilmektedir.

Temizleme esnasında güneş enerjisi paneli ile su arasında sıcaklık farkı çok olmadan yıkama yapılarak termal şok önlenmelidir. Yağlı lekelerde sıcak su ile temizleme yapılabilir. Ayrıca güneş enerjisi paneli üreticileri tarafından panel temizlemede kimyasal kullanılması panele zarar vereceğinden dolayı tavsiye edilmemektedir.

Panel temizlenirken üzerine basılmamalı ve yürünmemelidir. Panel camını çizecek fırça veya benzeri ekipmanlar kullanmak yerine güneş enerjisi panelini temizlemeye uygun olarak tasarlanmış solar fırçalar kullanılmalıdır. Solar fırça kullanılmadan yapılan temizleme işleminde fırçalar, paneller üzerinde yüksek gerilime ve basınca maruz kalmaktadır. Temizleme sırasında üzerine sınır değerleri aşan yük binmemelidir. Uygulanan her yük panelde gözle görülmeyen mikro çatlaklıklar meydana getirebilir ve panele zarar verebilir.

Güneş enerjisi panellerinin periyodik temizliği çok önemlidir. Periyodik temizlenmeyen paneller verimliliğinizi ve kazancınızı düşürür. Çok uzun süre temizleme yapılmayan güneş enerjisi paneli ise aşırı kirlilikten dolayı deformasyona uğrar. Bunun sonucunda paneli değiştirmek zorunda kalarak cebinizden para çıkmasına neden olursunuz.

Güneş enerjisi panelini temizlemek için en uygun zaman güneş ışığının en düşük seviyede ve tesisatın daha soğuk olduğu sabah erken veya gece geç saatlerdir. Sabahın erken saatleri çiy avantajını sağlamaktadır. Çiy, yüzeydeki kirin gevşetilmesine yardımcı olabilir ve böylece kirin giderilmesi için ihtiyaç duyulan ürün miktarı azalabilir.

Temizleme işlemi uygulanan güneş enerjisi panelinin verimindeki artış gözle görülür derece olup elektrik faturanızda ve izleme sisteminizde fark edebilirsiniz.

Solar Temizlik olarak Güneş Enerjisi Temizleme konusunda yanınızdayız. Sahanızın bulunduğu şehrin iklimini, mevsim koşullarını dikkate alarak periyodik temizleme süresini sizin için ayarlıyor, aynı zamanda güneş enerjisi panellerinizin kirlilik yüzdelerine göre deterjanlı-deterjansız ve sıcak-soğuk yıkama seçenekleri ile çözümler sunuyoruz.

Solar Temizlik olarak bünyemizde bulunan uzman ekibimiz, Türkiye’nin her yerine 7/24 çözüm sağlayabilecek donanıma ve kapasiteye sahiptir. Temizlik sırasında önceliğimiz iş ve sağlık güvenliğidir. Gerek çatı uygulamalarında gerekse arazi uygulamalarında çalışan personellerimiz baret, iş eldiveni, emniyet kemeri vb. gibi İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına uygun şekilde çalışmaktadır. Ekibimiz aynı zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği ve Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Yüzey Temizleme sertifikaları ile profesyonel temizleme hizmeti sunarak sizlere kaliteli ve gerçek temizliği gözler önüne sermektedir.

Panellerinizin verimliliğini ve buna bağlı olarak kazancınızı arttırmak istiyorsanız Güneş Enerjisi Temizleme işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Güneş Paneli Temizliğinde en doğru adres
Solar Temizlik!

TEKLİF AL ! 0+Memnun Müşteri 0M +Temizlenen Panel 0Yıl Deneyim 0+Kahve